April 6, 2016

She took a bite of the apple


Dugo nisam volela Apple uređaje, pogotovo telefone jer sam mislila da je posedovanje istih čist snobizam i da su oni ništa drugo do statusni simbol za koji se svi razgrabe čim je u trendu. Zato sam uporno koristila Android telefone, i konstantno nailazila na iste probleme - počinju da se pale i gase iz čista mira, ekran se zamrzne, aplikacije ne rade, a pre ili kasnije otkažu čak i zvučnici. U jednom trenutku mi je bilo dosta da se sa tim borim u krug, tako da sam najzad popustila i odlučila da dam šansu Apple telefonu.
Odabrala sam iPhone 6S u rose gold nijansi jer mi je bio najlepši, da se ne lažemo, a i oduševila sam se kad sam videla pozitivne kritike na račun ovog uređaja. Ubrzo zatim sam se i uverila u to - sve se aplikacije instaliraju brzo i lako, brzina sistema je neverovatna, softver radi glatko bez neobjašnjivih prekida i kvarova, a kvalitet zvuka je neprikosnoven. Kamera od 12 mega piksela je jako prijatno iznenađenje, još uvek mi je teško da poverujem da se telefonom mogu praviti fotografije takvog kvaliteta. Mislim da ću ga čak ubuduće i koristiti kao foto-aparat za blog jer sam primetila da čak ni Blogger ne može da pogorša kvalitet fotografija, barem ne toliko da primetim neku drastičnu razliku.
Kao neko ko ne izlazi iz kuće bez slušalica i muzike nagarene do maksimuma, izuzetno mi je važan kvalitet zvuka, što sam već napomenula, ali ono što me je oduševilo u vezi sa iTunesom jeste organizacija muzičkog materijala. Svaki izvođač ima svoje mesto i sve pesme i albumi su smešteni tako da gotovo napamet znam gde da nađem baš ono što želim da slušam.
Dakle, bez obzira što je "u trendu" imati iPhone 6 ili 6S, odlučila sam da investiram nešto više u uređaj koji je kvalitetan i za koji se nadam da će me služiti na duže staze. Ukoliko i vi želite da priuštite sebi jedan, moram vas upozoriti na jedan njegov nedostatak - jako je osetljiv na dejstvo mehaničke sile i ekran može vrlo lako pući. Imajte ovo na umu i budite oprezni, a onda vam ostaje samo da se prijatno iznenadite njegovim funkcionisanjem.
Izgleda da nisam jedina kojoj se ovaj telefon zaista dopada. ;)


I didn't like Apple devices for a long time, especially the cellphones because I thought owning them was nothing more than being a snob, and I saw them as mere status symbols that everyone would cry to get because they are the newest trend. That's why I kept buying Android phones, and ran into the same problems over and over again - they would turn on and off out of the blue, the screen would freeze, the apps would bug, and sooner or later the sound would start failing as well. At some point I've had enough of facing the same issues over and over again, so I finally decided to give a chance to an Apple phone.
I went for the iPhone 6S in rose gold because it was the most beautiful one, let's be honest, and I was also happy to see the good critiques about it. Shortly after I made sure of it - all apps are getting installed easily and quickly, the speed of the system is amazing, the software runs smoothly without unexplainable bugs and breakdowns, and the quality of the sound is impeccable. A 12 mega pixel camera is a pleasant surprise, I still can't believe that you can make such high quality pictures with a cellphone. I think I might use it as a blog camera in the future since I noticed that not even Blogger can ruin the quality of the pictures, at least not enough for me to notice the difference.
As someone who doesn't leave the house without headphones and music amplified to the maximum, I really appreciate the good quality of the sound, which I already mentioned, but what I really love about iTunes is the organization of the music content. Every artist has their place and all their songs and albums are sorted in a way that makes it easy for me to find that one song that I want to listen to without much thinking.
Either way, no matter that it's "a trend right now" to have an iPhone 6 or 6S, I made a choice to invest a bit more into a device of high quality that I hope will make it work for me for a long time. If you too want to afford yourself one, I have to warn you about one of its faults - it's very sensitive to mechanical force and the screen can break easily. Keep that in mind and be careful, and all you're left to do is to be pleasantly surprised by how it functions.
Looks like I'm not the only one who really likes this phone. ;)



Ovo je Tyrion, moj mali pernati prijatelj od godinu dana. Zovem ga Tiki.

This is Tyrion, my one-year old feathered friend. I call him Tiki.



7 comments:

  1. Odlican post ! :) meni iphone nikad nije bio nesto, al mislim da je sada sve bolji, mada i dalje vise volim android telefone :P Koji je to papagaj? :D Ja bih volela nimfu da kupim ali jos uvek razmisljam :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiki je tigrica. :) A što se iPhonea tiče, zaista je sve bolji, makar što se dizajna tiče. A u tehnologiju se ne razumem baš previše, ali sigurno su i performanse mnogo bolje iz generacije u generaciju. :)

      Delete
  2. Ovaj mališa sa zadnje slike me osvojio.


    New post (My skin story) is up on UNIQUEYEAH !
    uniqueyeah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne krivim te - i mene je čim je stigao u kuću. :3

      Delete
  3. presladak je papagaj :)

    https://www.youtube.com/watch?v=zwwnqGNMZcY&feature=youtu.be

    ReplyDelete
  4. Tumblr is a great place to find some, look it up! :)

    ReplyDelete